Световната предпремиера на дългоочаквания биографичен филм Елвис за легендата на рокендрола ще

...
Световната предпремиера на дългоочаквания биографичен филм Елвис за легендата на рокендрола ще
Коментари Харесай

Елвис Пресли оживява на големия екран. Кой играе Краля на рока

Световната предпремиера на дългоочаквания биографичен филм " Елвис " за легендата на рокендрола ще бъде на 75-ото издание на кинофестивала в Кан през май, съобщи Франс прес, базирайки се на уредниците. 

В Кан се чакат изпълнителят на главната роля Остин Бътлър, актрисата Оливия Деджонг, която играе брачната половинка му Присила, двукратният притежател на " Оскар "  Том Ханкс, който феновете ще видят като мениджъра на Елвис полковник Том Паркър, както и режисьорът Баз Лурман.

Новият музикален биографичен филм би трябвало да излезе на екран в Съединени американски щати на 24 юни и два дни по-късно в останалата част от света. Този жанр процъфтява през последните години - от Хоакин Финикс като Джони Кеш в " Да преминеш границата " (2006) до Рами Малек, отличен с " Оскар " през 2019 година за превъплъщението си в облика на Фреди Меркюри в " Бохемска рапсодия ". 

Биографичният филм проследява живота и творчеството на Елвис две десетилетия - от възхода му към известността до " невижданата му популярност ", във време, когато Америка претърпява огромни социално-културни разтърсвания и губи своята непорочност ", се показва в направеното изказване.

Баз Лурман е постоянен участник на кинофестивала в Кан: той е единственият режисьор, който е показал два игрални кино лентата на откриването на събитието - " Мулен Руж " през 2001 година, включен в конкурсната стратегия, и " Великият Гетсби " през 2013 г. 

Най-важният кинофестивал в света ще показа формалната си селекция на 14 април, в това число листата с филми, които ще се борят да наследят премията " Златна палма " на Жулия Дюкурно, която победи през 2021 година с " Титан ".

Малко повече от месец преди откриването на фестивала, който ще се организира сред 17-28 май, информацията за 75-ото му издание е нищожна. Все още не са известни нито съставът на журито, нито филмът, с който ще бъде открита проявата. 

Единственото несъмнено нещо е присъствието на Том Круз, който ще показа дълго чаканото продължение на " Топ Гън ". Прожекцията на " Топ Гън: Маверик " е планувана за 18 май. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР